Proteinowy tofurnik z borówkami

31 maja, 2017|

Tofurnik to wegańska wersja sernika, która jest lekkostrawna, bogata w białko i stanowi idealną przekąskę lub posiłek okołotreningowy. Dobrze przygotowane ciasto nie ustępuje w smaku tradycyjnemu sernikowi. W dodatku tofu […]

Możliwość komentowania Proteinowy tofurnik z borówkami została wyłączona

Proteinowe ciasto z batatów

10 czerwca, 2016|

Bataty zwane również słodkimi ziemniakami, stają się coraz bardziej popularne w Polsce. Niemniej jednak nadal są jadane przez nas stosunkowo rzadko lub wcale. Warto włączyć je do codziennego jałospisu, ponieważ są źródłem wielu składników […]

Wchłanianie żelaza

29 lutego, 2016|

Często słyszy się, że wegetarianie są częściej narażeni na niedokrwistość, czyli anemię z powodu gorszego wchłaniania niehemowego żelaza, które występuje w roślinach. W rzeczywistości jest całkowicie inaczej, co potwierdzają badania […]

Czekoladowe Masło Orzechowe

27 lutego, 2016|

Czekolada i masło orzechowe. Jedno z najlepszych połączeń smakowych na świecie. Smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla sklepowych mazideł pełnych cukru i tłuszczu palmowego. Na dodatek czekoladowe masło można zrobić w domu […]

Woda wodzie nierówna cz. I

30 kwietnia, 2014|

O wodzie mało wiemy, chociaż dużo jej pijemy. Tymczasem producentom opłaca się nas oszukiwać, bo jak wynika z badań wody butelkowane są przez nas weryfikowany głównie pod kątem nazwy, […]

Bezglutenowy omlet z suszonymi pomidorami

2 kwietnia, 2014|

Przygotowanie masy na omlet zajmuje około 8 minut, a samo pieczenie 20, czyli można uznać to danie jako ekspresowe. Okrągłe, puszyste placki robię bardzo często (obecnie już tylko w […]